Schoenonderhoud

Voor elk materiaal zijn product

Of u nu schoenen van leer, suède, canvas of lakschoenen hebt, u moet uw schoenen onderhouden. Maar hoe moet u ze nu schoonmaken, met een spons of een borstel? En welk onderhoudsproduct voor schoenen moet u gebruiken? Niet elk product is geschikt voor elk materiaal. Het belangrijkst is echter dat u de schoenen impregneert om ze te beschermen tegen vocht en ze tegelijk te voeden.

Het Schoenencentrum heeft alle producten in huis om uw schoenen en laarzen goed te kunnen onderhouden. Zo heeft u er veel langer plezier van en blijven ze als nieuw!

De verschillende soorten leer

Voor schoenen die gemaakt zijn van leer gebruik je een hydraterende (voedende) crème. Voor fluwelige stoffen, zoals nubuck en suède gebruikt u een gum om vlekken te verwijderen en een onderhoudsproduct zoals een kleurloze shampoo. U kunt de schoenen af en toe hun originele kleur teruggeven met een spray in de juiste tint. Geïmpregneerde leersoorten hebben geen specifiek onderhoudsproduct voor schoenen nodig. U kunt ze nu en dan invetten met een crème om ze soepel te houden en te voeden.

Canvas, satijn, fluweel…

Welk onderhoudsproduct kunt u gebruiken voor schoenen in canvas? U maakt ze schoon met een reinigende mousse of gewoon met zeepwater. Voor schoenen van satijn, kunt u  witte azijn of harde zeep gebruiken om vlekken te verwijderen. Voor schoenen van fluweel gebruikt u een borstel gedrenkt in een mengsel van warm water en een beetje ammoniak. Wrijf de schoenen goed af met een handdoek en laat ze dan drogen in de open lucht om kringen te vermijden.

Onderhoud leren schoenen

Onderhoud nubuck schoenen

Onderhoud canvas schoenen

Behandeling vochtige schoenen