Kinderschoenen

Wat nou als die ene gave schoen niet meer in de juiste maat te krijgen is? Toch maar dat maatje groter pakken? Kunnen ze gelijk iets langer mee, toch?

Een veel gestelde vraag en lijkt op het eerste gezicht ook helemaal niet zo gek. Bij volgroeide voeten is dit ook helemaal niet zo’n groot probleem. Bij kindervoeten daarentegen wel! Verkeerde schoenen geven niet voldoende steun, lopen slecht en slijten op de verkeerde plaatsen. Als de schoen eenmaal goed past is hij helemaal versleten en waarschijnlijk al niet meer geschikt voor het seizoen waar je inmiddels in zit.

Kindervoeten zijn erg kwetsbaar, omdat ze nog in de groei zijn. Doordat ze voor een groot gedeelte uit kraakbeen bestaan kunnen ze makkelijk misvormen. Hierdoor kunnen slecht passende schoenen op jongere leeftijd zorgen voor voetafwijkingen die pas op latere leeftijd aan het licht komen. Kids hebben een hogere pijngrens en geven vaak zelf niet aan dat hun schoenen vervelend zitten of te klein zijn. Verkeerde schoenen kunnen de natuurlijke loopbeweging verstoren en zo de stand van de voet en daarmee de hele lichaamshouding nadelig beïnvloeden.

Loop dus regelmatig bij ons binnen voor het opmeten van de kindervoetjes. Dan kun je gelijk ook laten checken of de schoenen waar ze op lopen nog geschikt zijn.